MMO24.PL - Primary Quest « Forum « Gry MMORPG (alfabetycznie) « Lineage II « Pomoc « Quests « Tu znajdziesz opisy questów.
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tu znajdziesz opisy questów.  (Przeczytany 20165 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Administrator
Bot Train
Reputacja +97/-3
« : Lipiec 19, 2007, 14:44:05 »

Nie widze sensu w tłumaczeniu questów i zadań. Zwłaszcza, że zostało to świetnie zorbione wraz z mapkami z tym, że po angielsku. W przypadku pytań dajcie znać.

http://lineage2.stratics.com/content/library/quests/ - u góry można zmieniać sposób sortowania.

http://lineage2.stratics.com/content/library/quests/index.php?view=ccq - bezpośredni link do tabeli z questami na zmianę klas.

Na tej stronie znajdziecie opisy zadań dostępnych podczas gry jak róweniż opisy questów na 1 i 2 klasę. 3 klasa jest tylko w formie tabeli bez opisu. Jeśli ktoś ma opisy 3 klasy proszę o zamieszczenie na forum.

Pzdr!
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2007, 14:46:23 wysłane przez Ganisz » Zapisane

What does "LOL" mean?
Reputacja +1/-0
« Odpowiedz #1 : Lipiec 19, 2007, 14:47:52 »

tudzież dobra stronką z opisami Q jest:
http://www.arktic.net/wrath/quests3.shtml

Administrator
WTB> Life, PM!
Reputacja +18/-0
« Odpowiedz #2 : Lipiec 20, 2007, 11:52:52 »

Poza tym questy wyglądają obecnie w ten sposób, że gracz przez większość czasu robienia questu jest prowadzony za rękę, prosto do kolejnych npców, czy spotów. Mamy i znaczniki na mapie, i opisy w zakładce z questami, i wskaźnik w interfejsie. Ciężko się nie połapać.  Mrugnięcie

http://www.facebook.com/MMO24
Moonlightsinger- SwM
StefekBrzuchacz- WS
Magreta - SE
@AmberEye - Chronos
Grind Addict
Reputacja +10/-12
« Odpowiedz #3 : Lipiec 20, 2007, 15:11:03 »

obecnie
A to kiedyś było inaczej Mrugnięcie ?

Administrator
Bot Train
Reputacja +97/-3
« Odpowiedz #4 : Lipiec 20, 2007, 18:21:08 »

Faktycznie są znaczniki oraz kompas ale pamiętajcie, że przy 2nd class niektórzy robią po 3 questy na raz. Nie ma jak to 3 kartki wydruku i skreślanie wykonanych etapów ^ ^ Znajomość przebiegu całego questa pozwoli zaplanować przebieg każdego etapu aby nie płacić za TP albo zużywać DD, które można sprzedać.

Pzdr!

What does "LOL" mean?
Reputacja +0/-0
« Odpowiedz #5 : Lipiec 22, 2007, 23:53:08 »

Faktycznie są znaczniki oraz kompas ale pamiętajcie, że przy 2nd class niektórzy robią po 3 questy na raz. Nie ma jak to 3 kartki wydruku i skreślanie wykonanych etapów ^ ^ Znajomość przebiegu całego questa pozwoli zaplanować przebieg każdego etapu aby nie płacić za TP albo zużywać DD, które można sprzedać.

Pzdr!

sa tez tacy co robia 5 qustow naraz oraz quest na subke&baiuma:P
Mob-slayer
**
Reputacja +1/-0
« Odpowiedz #6 : Lipiec 25, 2007, 16:33:59 »

obecnie
A to kiedyś było inaczej Mrugnięcie ?
To całe "prowadzenie postaci w dane miejsce" wprowadzili chyba w C3, wcześniej trza było wydrukować kilka stron z opisem questu i mulić gdzie jest ten Wiseman Casian Chichot

Mob-slayer
**
Reputacja +3/-0
« Odpowiedz #7 : Lipiec 25, 2007, 19:55:20 »

To jeszcze pol biedy, gorzej jak sie Jurka szukalo po sasiadach :-)

85Cardinal/80Spectral Dancer/80Duelist/79Hierophant AmberEye@Chronos
Farmer
Reputacja +3/-5
« Odpowiedz #8 : Lipiec 25, 2007, 23:51:55 »

To jeszcze pol biedy, gorzej jak sie Jurka szukalo po sasiadach :-)

Zaliczyłem lola ^^

(sry za OT)

2M00NS retired player.
/log out
Farmer
Reputacja +6/-0
« Odpowiedz #9 : Sierpień 13, 2007, 01:54:10 »

(...) przy 2nd class niektórzy robią po 3 questy na raz. Nie ma jak to 3 kartki wydruku i skreślanie wykonanych etapów ^ ^ (...)
Ja to robie inaczej.
Wklejam poszczegolne kroki z kazdego questa (35, 37 i 39 lvl) do osobnych kolumn w Excelu. Sprawdzam wspolne lokacje i przetasowuje 3 zadania w jedno. Dzieki temu idac na jeden spot potrafie bic te same moby i dostawac itemy do kazdego zadania Chichot Albo idac na spot do mobow potrzebnych do zadania z 37 lvlu "po drodze" zaliczam moby na 35 i 39 Uśmiech Poza tym oszczednosc na teleportach. Zalatwianie spraw za jednym zamachem Uśmiech
O ile pamietam mam tak rozpisanego Propheta, Sorca i BD. Moze cos jeszcze, ale nie pamietam, a nie pisze ze swojego kompa Uśmiech
I nazwalem te questy - 3 in 1 - Head and shoulders Uśmiech

Piszę poprawnie po polsku

Heallweg - Hierophant - serv. Hindemith - Clan: Core
Reputacja +5/-2
« Odpowiedz #10 : Sierpień 13, 2007, 03:31:39 »

Dokładnie, Heallweg. Robię dokładnie tak samo. Mam chyba zaliczone najwięcej możliwych rerolli na retailu (NIE grałam tylko 3 klasami ; ) ... ) Robiliście kiedyś classchange dla tylu postaci? Nienawidzę developerów tej gry, przysięgam.

"Słuchaj, to wiesz co, to przeleć się jeszcze na Talking Island i zaliczę Ci ten test, tylko czekaj, mamusi napiszę list, żeby upiekła mi babeczki czekoladowe."
"..Ale...my jesteśmy w Oren..."
"....No i ? Mmmm. Babeczki..."

No i zap.........indalasz >_< ! *growl*

A. No i mamusia oczywiście potrzebuje składników na te babeczki. Z Dion. A jak masz pecha to z Giran.

Ex-Staff-Member - MMORadio & LineageRadio - R.I.P.
Past : L2/RHO/2M/D!O/DoMO/GE/GW/LC/LoTRO/MU/RFO/RO/RZ/SRO/WoW/AR/KO/RoM/DS/it.p./etc.
Future : SW:TOR
Present : Aion / S: Perento, R: Asmodian, C: Cleric
Raid Boss
Reputacja +60/-0
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 28, 2007, 08:52:10 »

Witam,

mam pytanko odnośnie straticsa, mianowicie na ile wiarygodne są opisy questów tam zamieszczanych ? z nudów tłumacze je ale niestety nie mam ich jak zweryfikować, brak środków i możliwości. Niezdecydowany

na początek wziołem sie za questy ze startowych lokacji. o to próbka tego co już przetłumaczyłem  Język

http://www.forsakenarmy.fora.pl/

co o tym sądzicie i czy jest to sensowny zabieg ? skorzysta ktoś z tego ?   Chichot

Zdravim
TeO

Lathendorth = Phoenix Knight 79*Sword Singer 75*Destroyer 75 @Naia
Administrator
WTB> Life, PM!
Reputacja +18/-0
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 28, 2007, 10:35:52 »

Ja korzystam ze straticsa i jak na razie nie zdarzyło mi się, aby coś się nie zgadzało. Ale ja korzystam w tylko po to, aby zobaczyć lokalizację, level, nagrodę i miejsce rozpoczęcia.

Trzeba dodać, że obecnie w L2 wykonywanie questów jest dość mocno ułatwione (znaczniki, strzałki, szczegółowe opisy w profilu postaci, itp.). W obecnej sytuacji tłumaczenia questów moim zdaniem przydadzą się tym graczom, którzy kompletnie nie umieją angielskiego.

Moonlightsinger- SwM
StefekBrzuchacz- WS
Magreta - SE
@AmberEye - Chronos
Raid Boss
Reputacja +60/-0
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 28, 2007, 11:26:21 »

dzięki za odpowiedź.  Uśmiech co do samego przebiegu wykonywania questów to nie wiem jak teraz jest, ostatnio kiedy grałem w l2 to było c4 i chyba mocno się to zmodyfikowało. jeśli nikt nie skorzysta z tłumaczeń, to przynajmniej utrwale angielski  Duży uśmiech

ps. jest jeszcze jakaś stronka z questami do l2 ?? bo z tego co wiem to na straticsie nie ma wszystkich  Mrugnięcie

Lathendorth = Phoenix Knight 79*Sword Singer 75*Destroyer 75 @Naia
Administrator
WTB> Life, PM!
Reputacja +18/-0
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 28, 2007, 12:55:33 »

Na www.arktic.net podobno też jest duża baza questów. 

Jeśli chodzi o stopień kompletności to nie wiem, jak to wygląda, ale pewnie każdy portal ma jakieś braki.  Mrugnięcie

Co do samych tłumaczeń, to trafiają się questy dość skomplikowane (np. na 4 i 5 lvl klanu) i przydatność tłumaczeń ang-pol wzrasta.

Faktem też jest to, że wraz z kolejnymi kronikami niektóre questy były modyfikowane (np. lokalizacja questowych mobów) i nie wszystko, co mamy w bazach danych musi być aktualne. Dlatego lepiej czytać quest logi. Język

Moonlightsinger- SwM
StefekBrzuchacz- WS
Magreta - SE
@AmberEye - Chronos
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: