W tym wątku opowiem o (mam nadzieję) o wszystkich możliwych buildach jakie rasy mogą mieć. Opowiem wam o Elfach i Bestiach gdyż z nimi miałem najwięcej styczności. Zabawy czas START
:EP-Elf PriestBuildy:Pure int- 4 int 1 str /// 5 int
Build z wysokim atakiem magicznym przez co nasz p. healer będzie też dużo leczył. Jednak priest ma małą wytrzymałość fizyczną tym buildem i w porównaniu z małą ilością hp. Dodatkowo przy bossach z AOE(atak obszarowy) taki priest będzie często padać. Można powiedzieć że będzie to postać: "zabij nim dojdzie"
"Tanker"-3 int 1 str 1 con/// 4 int 1 con
REKOMENDUJE! UŻYWAŁEM NA MOIM EP lvl 65Mniejszy atak mag. oraz mniej leczy. Jednak większa ilość hp.
Hybryda- 3 int 1 agi 1 str/// co level
NIE REKOMENDOWANY DLA POCZĄTKUJĄCYHBuild głównie pod PvP. Mała ilość hp ale nie przeszkadza gdyż jesteśmy w stanie nosić lekką zbroje przez co mamy większa ochronę fizyczną.
EA-Elf ArcherPure dex- 4 agi 1 str///co level
REKOMENDUJE! UŻYWAŁEM NA MOIM EA Lvl 75Build moim zdaniem b.dobry. Duży atak. większa szansa na crytyki. PAMIĘTAJCIE: EA zawsze dostaje więcej hp za lev niż np. taki EP/MG/WF
Hybryda-3 agi 1 str 1 con///co level
REKOMENDOWANY DLA POCZATKUJACYCHWiększa ilość życia, mniejszy jednak atak oraz szansa na criticale.
WF-WerefoxPierwsze 3 buildy to sprawa ma się identycznie jak u Elfa Priesta. WF jest prawie identyczny jak EP/MG. Wyróżniamy jednak WF 4 unikalny build, którym tamtym klasą to nic nie da/
Heavy Melee WF-2 str 3 int//2 int 1 agi 2 str
BARDZO NIE REKOMENDUJE DLA POCZĄTKUJĄCYCHNie grałem nigdy tym buildem tylko słyszałem o nim. Czasami zbroje i bronie mają obniżenie wymagań. Wtedy Heavy Melee WF może nakładać zbroje ciężka(duża ilość fizycznego defa) i robe(magiczna). Dodatkowo będzie mógł nakładać broń na swój level. WF owy gra w TYLKO w przemianie liska

Zamienia atak magiczny i dystansowy na atak fizyczny i z przybliżenie. Wspaniała postać do PvP.
WB-WerebeastTanker-3 str 1 agi 1 con///3 str 2 con
Najbardziej wytrzymały build w grze. Ma wielkąąą ilość hp i dużo fizycznego defa. Może nosić topory. Naprawdę trudno zbić takiego WB z hiero. Postać bardzo pożądana na bossy. WB jednak słaby do PvP.
Hybryda-3 str 1 agi 1 con///co level
Build pod PvP. Możemy nosić lekką zbroje więc mamy więcej magicznego defa. Dodatkowo mamy więcej acc dzięki większa szansa że zbijemy np. EA czy WR z mieczami/fistami/spearami, którzy mają duża szanse na unik.
MG-Magican[Wizard]Co do MG- jego buildy są identyczne jak buildy Elfa Priesta. Rekomenduje jednak pure int dla nieco zaawansowanych gdyż Mg z takim buildem ma NAJWIĘKSZY ATAK ZE WSZYSTKICH RAS
WR-Warrior Do WRa wam nic nie mogę powiedzieć. Jest za dużo zmiennych( zbroja-heavy vs light) bronie(fisty vs speary vs axe vs swordy) specyfikacja (PvP vs PvE) oraz ilością pieniędzy. Radzę spróbować naraz różnymi typami WRa.
Mam nadzieję że mój poradnik się przyda zwłaszcza początkującym. O rasach takich jak EA czy EP mogą opowiedzieć jeszcze dokładniej gdyż miałem z nimi największą styczność :]