wizards101
wizards101
MMO24.PL - Primary Quest « Forum « Ogólne « MMO24.PL (Zarejestruj się) « Sondy « Waszym zdaniem. Dual Boxy = MMO jako single player?
Ankieta
Pytanie: Co sądzisz o dual boxach?
Absolutnie niezbędne. Wykorzystuję i w mieście, i podczas expienia. - 2 (9,1%)
Przydają się. Mam własny, i czasem korzystam. - 6 (27,3%)
Przydają się. Wykorzystuję dual boxy osób z party. - 4 (18,2%)
Zamierzam korzystać z dual boxa. - 0 (0%)
No nie wiem... - 0 (0%)
Czasem potrafią napsuć krwi człowiekowi. - 1 (4,5%)
Wyplenić tą zarazę! - 9 (40,9%)
Głosów w sumie: 22

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Waszym zdaniem. Dual Boxy = MMO jako single player?  (Przeczytany 4757 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« : Październik 28, 2008, 14:02:21 »

Dual boxy, czyli jeden gracz kontrolujący kilka postaci. Zmora Lineage 2. Osoby, które grają w ten sposób używają wymówek typu "bo nie mogę znaleźć party", "bo w ten sposób od razu mogę grać i nie tracę czasu na szukanie party", "klanowiczów i tak leveluję". Ale przecież... im bardziej jest to popularne tym bardziej niszczy to zamierzenia gry, w końcu Massively Multiplayer Online, i zmienia rozkład profesji. Czasem dochodzi do paranoi, że kompletnie nowa osoba słyszy na starcie: "bez dual boxa nawet nie graj tą postacią", albo "nie graj tą postacią, bo i tak wszyscy mają ją na dual boxie". Niektórzy nawet przyznają się, że Kamalokę robią na dual boxie (mimo, że znaleźć party na Kamalokę to nie problem). No i są osoby, które prowadzą na raz 4 czy 5 postaci. Całkowicie samowystarczalni, zorientowani na jak najszybszy koks jak najmniejszym kosztem (wszystkie dropy idą do nich).. Tylko czy oni aby nie pomylili gier...? Nie powinni się zainteresować raczej single player cRPG?

L2: EE (A grade) / BD (C grade)
Farmer
Reputacja +5/-7
« Odpowiedz #1 : Październik 28, 2008, 14:36:58 »

Dualbox dla mnie nie rozni sie niczym od walkera, bo jaka jest roznica, to, ze sa na kliencie? to chyba jedyna (uniknac bana mozna)

a co najsmieszniejsze sa tolerowane, dla wielu walker nigdy w zyciu, natomiast dualbox jak najbardziej Uśmiech

czy zabija gre? jak sie gra zalezy od ludzi z ktorymi grasz, a nie od tego czy ktos uzywa dualboxa, ja osobiscie wole zywego czlowieka, ale bywalo i tak, ze uzywalem dualboxa z roznych powodow

"Ne powinni się zainteresować raczej single player cRPG?"
to zalezy po co uzywaja, zazwyczaj po to by wexpic szybciej postac, nie ryzykowac walkerem, interesuje ich tylko pvp, a grind wogole, wola byc niezalezni itd.

mnie osobiscie to nie obchodzi jak kto gra, czy uzywa walkera, dualboxa, ebaya, uwazam, ze nie mam prawa tego oceniac i mowic komus jak ma grac, jego sprawa, dla mnie wazne jest bym ja mial z tego frajde Mrugnięcie

Luna
DeathAdders
Kardrigern - Warcryer
Kard - Warsmith

Raid Boss
Reputacja +60/-0
« Odpowiedz #2 : Październik 28, 2008, 14:48:11 »

Szczerze mówiąc przeciwko dualom nie mam nic, sam z tego korzystałem. Takie coś według mnie jeszcze mieści się w granicach rozsądku. Gorzej z botami, ale to zostawimy na inny temat  Duży uśmiech

A można w takim razie zmienić głos w ankiecie?  Język
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2008, 14:55:31 wysłane przez TeO » Zapisane

Lathendorth = Phoenix Knight 79*Sword Singer 75*Destroyer 75 @Naia
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #3 : Październik 28, 2008, 14:50:51 »

TeO, to topic o dual boxach nie botach, o botach będzie kiedy indziej Mrugnięcie

Granie 36 postaciami? Ekhm... Powiem szczerze, trzeba mieć nierówno pod sufitem...

Farmer
Reputacja +5/-7
« Odpowiedz #4 : Październik 28, 2008, 15:19:40 »

TeO, to topic o dual boxach nie botach, o botach będzie kiedy indziej Mrugnięcie

Granie 36 postaciami? Ekhm... Powiem szczerze, trzeba mieć nierówno pod sufitem...

jakimi 36? przeciez tego zaden komp by nie pociagnal, piszesz dla pisania czy masz w tym jakis cel? wiesz to jak kto ma pod sufitem raczej od tego nie zalezy ile ma postaci na dualboxie Język

Luna
DeathAdders
Kardrigern - Warcryer
Kard - Warsmith

Raid Boss
Reputacja +60/-0
« Odpowiedz #5 : Październik 28, 2008, 15:31:58 »

Wcześniej w mojej odpowiedzi pojawił się ten link, ale tu mowa o dual boxie a nie botach, więc usunąłem cześć swojej wypowiedzi. To do tego pisał Króliczek (jak to odmienić na formę żeńską Język )

Farmer
Reputacja +5/-7
« Odpowiedz #6 : Październik 28, 2008, 15:41:30 »

lee to jak wy takie nr robicie to ja z wami nie gadam Język

Luna
DeathAdders
Kardrigern - Warcryer
Kard - Warsmith

WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #7 : Październik 28, 2008, 16:56:57 »

TeO, nie wiem po co usuwałeś tamten link. Przecież on mówi o dual boxie. Chyba, że ja ślepa jestem i czegoś nie doczytałam, dosyć pobieżnie to przejrzałam. Możesz zmienić głos, ale na przyszłość, bez takich numerów, i czytaj uważnie. Mrugnięcie

TeO, jakiego dual boxa używałeś?

Raid Boss
Reputacja +22/-1
« Odpowiedz #8 : Październik 28, 2008, 18:20:54 »

Jak dla mnie to zabija grę. Tak jak napisałaś, sytuacja w której się radzi "nie graj tą postacią, bo wszyscy mają ją na db" jest po prostu tragiczna.

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4bfc1c066bcd9 <- Załóż konto z mojego reflinka (lub poleć komuś), w zamian podzielę się wiedzą i odpowiedziami na pytania.

Dołącz do nas na Facebooku!
Raid Boss
Reputacja +60/-0
« Odpowiedz #9 : Październik 28, 2008, 18:27:31 »

Dobra trochę namieszałem  Język

TeO, jakiego dual boxa używałeś?

Koksając Paladynem wspomagałem się buffami Warcryera. Mam nadzieje że o to chodzi Chichot.

Farmer
Reputacja +6/-0
« Odpowiedz #10 : Październik 28, 2008, 20:28:19 »

Uważam, że wszystko jest dla ludzi. Kwestia tego jak kto tego używa. Jako main PP zawsze miałem problemy z party, no bo właśnie duża część klanowiczów z reguły gra w innym czasie (po północy z reguły nie mam problemów z party Chichot). Osobiście ATM mam również dualboxowanych buferów - PP dla HE i SE dla SH. Ale jak znajdzie się party, które mnie chce, to 2acc idzie w ShopMode, a ja idę bić z ludźmi. Natomiast jak ktoś gra wyłącznie z boxowanym supportem, nie przyłączając się do żywych graczy, jak się formuje grupa, no to dla mnie jest jakieś nieporozumienie.
A tak nawiasem mówiąc - dla mnie 2box to 1 dodatkowe konto, a nie 36. 36 to jest 36box Chichot a nie dual Uśmiech
Pozdrawiam

Piszę poprawnie po polsku

Heallweg - Hierophant - serv. Hindemith - Clan: Core
Reputacja +60/-0
« Odpowiedz #11 : Październik 28, 2008, 20:35:40 »

A tak nawiasem mówiąc - dla mnie 2box to 1 dodatkowe konto, a nie 36. 36 to jest 36box Chichot a nie dual Uśmiech

Dobra już dobra.. Chciałem się tylko pochwalić swoim sprzętem i sposobem zarabiania Język

[joke ofc]

Raid Boss
Reputacja +18/-21
« Odpowiedz #12 : Październik 28, 2008, 20:37:41 »

http://www.gram.pl/news_8g3lGO60_Gra_na_36_kontach_WoW_a_jednoczesnie_i_na_24_godziny_zostaje_krolem_Internetu.html
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2008, 20:40:52 wysłane przez TeO » Zapisane

Mob-slayer
**
Reputacja +3/-0
« Odpowiedz #13 : Październik 28, 2008, 21:25:14 »

Kard jednak dual rozni sie od walkera np tym ze sam cie nie healnie czy buffnie w danym czasie. Wolalbym zeby byly dual boxy a ncshit scigal boty jesli mieliby w zamiarach bawienie sie w takie rzeczy .

nvm
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #14 : Październik 28, 2008, 23:50:14 »

TeO, brakuje warcryerów? Mrugnięcie

Mast, tak powinnam była napisać multibox, whatever Mrugnięcie Dla mnie i tak jakikolwiek dualbox czy multibox to zagrożenie. Jest sporo osób, które mają bishopów na dualboxie. Na cholerę im live EE? Poza tym, ja nigdy nie mam zamiaru mieć dual boxa, moje mainy to support, przyjemnością jest dla mnie granie w party z innym człowiekiem. Dziwnie się czuję, jeśli nie pogadam z kimś podczas polowania. Jeśli mam polować sama, w ciszy, zazwyczaj po 10 minutach wyłączam grę.

Ostatnio jedna osoba z klanu pisała, że sama farmi małe fortece na 4boxie. >.> Koniec końców poszliśmy w full party (łącznie z tymi boxami), ale i tak... to nie zmienia faktu, że mi się to nie podoba, niezależnie od tego kto to robi.

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: