MMO24.PL - Primary Quest « Forum « Ogólne « MMO24.PL (Zarejestruj się) « Sondy « Waszym zdaniem. Dual Boxy = MMO jako single player?
Ankieta
Pytanie: Co sądzisz o dual boxach?
Absolutnie niezbędne. Wykorzystuję i w mieście, i podczas expienia. - 2 (9,1%)
Przydają się. Mam własny, i czasem korzystam. - 6 (27,3%)
Przydają się. Wykorzystuję dual boxy osób z party. - 4 (18,2%)
Zamierzam korzystać z dual boxa. - 0 (0%)
No nie wiem... - 0 (0%)
Czasem potrafią napsuć krwi człowiekowi. - 1 (4,5%)
Wyplenić tą zarazę! - 9 (40,9%)
Głosów w sumie: 22

Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Waszym zdaniem. Dual Boxy = MMO jako single player?  (Przeczytany 4762 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Administrator
Bot Train
Reputacja +97/-3
« Odpowiedz #15 : Październik 29, 2008, 00:17:31 »

Multiboxing zabija grę. Nie ważne jak to będziemy argumentować ale to zabija grę. Klasy supportu nie mają racji bytu, bo po co? Dziwi mnie podejście Masta, który odkąd pamiętam walczył o należne miejsce dla PP. Tu sam oficjalnie przyznaję się do DBOXA, oczywiście sam grając używałem na starym hinde DB ale nie zmienia to faktu, że jest to przyzwolenie na śmierć supportu. Wiem, że L2 to specyficzne MMO, to jest hardcore, tutaj faktycznie musisz się namęczyć, to daje wielką satysfakcję ale niestety DB niszczy tą grę. Oczywiście nie tak skutecznie jak bot ale zawsze.
Pewnie, że pomaga, pewnie, że odróżniam DB od bota, wiem, że ktoś za to płaci i może robić z kasą co chce ale mimo wszystko DB stoi w sprzeczności z ideą gier mmo. Kolejny raz słuszna idea została wypaczona przez ludzi.

Pzdr!

WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #16 : Październik 29, 2008, 00:50:27 »

Ganisz, skoro uważasz, że DB jest zły, to czemu to robiłeś?

L2: EE (A grade) / BD (C grade)
Administrator
Bot Train
Reputacja +97/-3
« Odpowiedz #17 : Październik 29, 2008, 01:18:52 »

Żeby ułatwić sobie grę, to znaczy żeby handlować, żeby buffować i szybko expić, ponieważ chciałem pojawić się w grupie lvl, którą trzymał mój klan. Chyba dlatego. Najważniejszym jednak powodem było to, że udostępnił mi to konto kolega i mogłem się tym DB posługiwać. Sam raczej nie zapłaciłbym za nowe konto pod DB. Z drugiej strony DB daje możliwość handlu w czasie expa, nie uśmiecha mi się komp właczony 24/7 żeby coś sprzedać. Być może NC pomyślą i wprowadzą aukcję? Zobaczymy.
Co oczywiście nie zmienia mojego pierwotnego zdania, że DB zabija support klasy.

Pzdr!

Novice
*
Reputacja +2/-0
« Odpowiedz #18 : Listopad 04, 2008, 16:09:31 »

Dual boxy to przydatna sprawa. Czemu ?. Niestety nie mam czasu/nie chce mi czekac/szukac polgodziny,godzine bufferow, supportu do party po czym np uslysze od BD, ze on musi leciec po 15 minutach. Wlaczam duala i nadal ze znajomymi mozemy expic, tluc sie na pvp a nie znowu szukac mozolnie po miatach ludzi do party.

Niestety uzyte rozwiazania mechaniczne w L2 same w sobie wymuszaja uzywanie dual boxow.

WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #19 : Listopad 04, 2008, 16:42:27 »

Dex, a co w momencie, gdy znajomy to support? Mrugnięcie Wiesz, są różne sytuacje losowe. Ja mogę sobie planować 2 godziny gry, czy coś w tym stylu, a potem nagle się okazuje, że mam 5 minut na skończenie gry i wyjście. Co innego, gdy od razu się wie, że nie ma się czasu na długie levelowanie. Ja od razu uprzedzam, że mam max godzinę, a przed pożegnaniem się z drużyną, przypominam im o tym odpowiednio (buffrundę) wcześniej, żeby mieli czas znaleźć zastępstwo.

A co z Party Matching? Używasz tego w ogóle? W ten sposób moja EE nie raz i nie dwa znalazła party, a potem ludzie awansowali do friendlisty, i chodziliśmy na polowania Mrugnięcie

Co w przypadku gdy twój buffpet ma wyższy level od maina znajomego? Dajmy na to: EE 43 (main) i BP 48 (twój buffpet). Logiczne jest, że leczysz się swoim buffpetem (wyższy level skilli itd.). Nie daj boże ten buffpet będzie jeszcze w party... prosta droga do tego, żeby okaleczyć gracza grającego EE. Bo on w tym czasie będzie robił za pasożyta, od czasu do czasu rzucającego jakieś buffy z rzadka heala... A potem wychodzi, że nie umie grać, i inni się wkurzają, że gracz do kitu, i wolą swoje buffpety, bo one przynajmniej głupot nie robią. Sytuacja z EE i BP z własnego doświadczenia, ze słyszenia wiem o tekstach "wolę swojego buffpeta" niż jakiegoś obcego gracza, którego trzeba nauczyć grać.

L2: EE (A grade) / BD (C grade)
Pk'er
Reputacja +25/-1
« Odpowiedz #20 : Listopad 04, 2008, 17:21:59 »

Vote: Mam, uzywam i ich niecierpie.

"Many that live deserve death. And some die that deserve life. Can you give it to them?"
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: