wizards101
wizards101
MMO24.PL - Primary Quest « Forum « Ogólne « MMO24.PL (Zarejestruj się) « Wywiady « [L2] Zapytaj Siren! Propozycje pytań użytkowników.
Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: [L2] Zapytaj Siren! Propozycje pytań użytkowników.  (Przeczytany 7347 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« : Listopad 04, 2008, 13:32:03 »

Siren, Lineage 2 Community Manager, udzieli specjalnego wywiadu dla MMO24.pl

Do soboty (23:59) macie czas, by pisać tu swoje propozycje pytań.

Pytania na które Siren nie będzie w stanie odpowiedzieć na pytania dotyczące:

• gameplay (ale może dać swoją opinię)
  • designu: dlaczego Korea znerfowała jakiś skill, jak planujemy zbalansować/poprawić klasę itp.
  • procedur związanych z botami/oszustami.
  • imieniem jej postaci/serwerem na którym gra Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2009, 06:13:11 wysłane przez Króliczek » Zapisane

L2: EE (A grade) / BD (C grade)
Mob-slayer
**
Reputacja +3/-0
« Odpowiedz #1 : Listopad 04, 2008, 15:04:22 »

...idę jakieś pytania wymyślić ;p... btw. dobra akcja ^^

LoLineage
LoLionna
LoL WoW
LoL Studia
LoL Informatyka
LoL Sesja
LoL Zdane
LoL Co?
Mob-slayer
**
Reputacja +3/-0
« Odpowiedz #2 : Listopad 04, 2008, 15:43:30 »

"czy macie zamiar zrobic cos z botami i innymi 3rd party programami?" i tak wiem ze nic nie zrobia xD

nvm
Novice
*
Reputacja +2/-0
« Odpowiedz #3 : Listopad 04, 2008, 15:56:10 »

Pytania:

Kiedy wkoncu mozna bedzie zobaczyc jakis funkcjonalny i zabawny event np taki jak byl z dyniami ?

Czy cena za przeniesienie postaci na inny serwer bedzie caly czas taka wysoka ?. Czy wogole rozwazaja jej zmniejszenie ?. Wkoncu jest to bardzo przydatna funkcja dla wszystkich graczy. Pomaga utrzymac wmiare rozsadna populacje na serwerach.

Jakie pomysly planuja wprowadzic aby powstrzymac graczy przed odejsciem do innych gier np Aion... wkoncu jest to bardzo podobna produkcja do L2.

Kamaele - kwestia skrzydel. Czy wprowadza latanie ?

Mob-slayer
**
Reputacja +3/-0
« Odpowiedz #4 : Listopad 04, 2008, 16:23:43 »

Cytat: Ganisz
OMFG! Nehem ty żyjesz!?
...raczej wegetuje na studiach ;p...  no siemka ;p;p

teraz trochę spamu tzn pytań ^^

- jaki będzie maksymalny poziom do osiągnięcia przez zwykłego gracza? (ja słyszałem ze 90 ale pewien nie jestem ;p)

- czy l2 będzie nadal nastawiony na farmę czy są nadal planowane jakieś ułatwienia w zdobywaniu doświadczenia typu vital points?

- czy jest planowana jakaś nowa rasa?

- czy macie zamiar coś zrobić z nieuczciwą oly, bo jak narazie wygrywają w znaczącej ilości znajomości tzn podkładanie się dla znajomych niż umiejętności graczy.

- niektórzy uważają że Lineage 2 jest teraz traktowany jako beta do Aiona bądź Lineage 3 co o tym uważasz/myślisz/sądzisz ?

- czy macie coś w planach żeby przyciągnąć do gry nowych graczy jak również żeby ci co kiedyś grali w L2 a przeszli na inne mmo powrócili do was, jak tak to co to jest? (każdy z nich powie ze maja, ale ja w to nie wierze bo nie powiedzą co to jest ;p)

... jak coś sobie przypomnę to dam znać ^^... o boty się nie pytałem bo dodali "report bot button" -zawsze coś...

LoLineage
LoLionna
LoL WoW
LoL Studia
LoL Informatyka
LoL Sesja
LoL Zdane
LoL Co?
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2008, 16:28:48 »

Dex, latanie jako transformacja będzie dostępna w Gracii Final na terenie kontynetu Gracii. Chodzi ci o coś innego?

Pk'er
Reputacja +25/-1
« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2008, 16:47:38 »

Dex moge Ci juz odpowiedziec na pytanie dotyczace Kamaeli. Beda mogli latac po nastepnym updacie, ale tylko podczas Final Form i na kontynencie Gracia.

PS. Zaczalem pisac jak nie bylo zadnej odpowiedzi tylko podczas pisania postu musialem cos zrobic w miedzyczasie Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2008, 16:50:06 wysłane przez Virandile » Zapisane

"Many that live deserve death. And some die that deserve life. Can you give it to them?"
Raid Boss
Reputacja +22/-1
« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2008, 17:46:58 »

To i ja będę miał pytanie:

Po ostatnich updatach niektórzy twierdzą, że ściągneliście rozwiązania z pirackich serwerów (system Vitality to na dobrą sprawę podwyższone raty, poza tym itemiki jak dual-daggery, pelerynki). Czy faktycznie w jakiś sposób inspirowaliście się tym?

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4bfc1c066bcd9 <- Załóż konto z mojego reflinka (lub poleć komuś), w zamian podzielę się wiedzą i odpowiedziami na pytania.

Dołącz do nas na Facebooku!
Pk'er
Reputacja +25/-1
« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2008, 18:24:06 »

- Czy Projekt S1 to naprawde Lineage 3?

- Czy platne serwisy (kon, buffujace summony itd.) dostepne w Korei beda rowniez u nas?

- Czy planujecie zmienic wyglad oficjalnej strony ktory nie zmienia sie od kilku lat (procz tla) i obecnie jest malo atrakcyjny?

- Czy wysylacie jakiekolwiek sugestie graczy Euro/NA do Korei, jezeli tak czy cos z obecnych elementow gry jest "naszym" pomyslem?

- Czy w przyszlosci sa mozliwe kolejne merge serwerow?

- Rozumiem, ze niewiadomo nic o przyszlym rozwoju systemu Vitality (bo zalezy to od tworcow w Korei), jednak czy zastanawialiscie sie nad podniesieniem mnoznika XP/SP na stale podobnie jak na PTS?

Moze dopisze cos pozniej...

"Many that live deserve death. And some die that deserve life. Can you give it to them?"
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2008, 18:44:33 »

Vir, wyraźnie napisali, na forum oficjalnym, że wkrótce będzie forum na vBulletin, czy coś w tym stylu. A pytanie o L3 to raczej nie do community managera L2.

Mob-slayer
**
Reputacja +3/-0
« Odpowiedz #10 : Listopad 04, 2008, 20:51:13 »

Cytat: Virandile
Czy platne serwisy (kon, buffujace summony itd.) dostepne w Korei beda rowniez u nas?
oooo bardzo dobre pytanie...

LoLineage
LoLionna
LoL WoW
LoL Studia
LoL Informatyka
LoL Sesja
LoL Zdane
LoL Co?
Pk'er
Reputacja +25/-1
« Odpowiedz #11 : Listopad 04, 2008, 20:54:59 »

Vir, wyraźnie napisali, na forum oficjalnym, że wkrótce będzie forum na vBulletin, czy coś w tym stylu. A pytanie o L3 to raczej nie do community managera L2.
Wiem bo czytalem o tym, ale czy ja pisalem o forum czy o stonie www? Uśmiech Jest przestarzala i niejedna strona priv serwera wyglada atrakcyjniej i bardziej zachecajaco od obecnej oficjalnej. No z tym L3 to masz w sumie racje, ale strasznie mnie zzera ciekawosc Chichot

WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #12 : Listopad 04, 2008, 22:39:57 »

A w tej chwili to nie jest całość w CMSie?  Co? Ja to zrozumiałam, że i strona i forum, ale może mi się coś pomyliło...

Płatne serwisy (services?) znaczy się płatne usługi? Tam to chyba jest związane z różnymi opcjami timecards. Mnie też to bardzo ciekawi. Uśmiech

What does "LOL" mean?
Reputacja +6/-2
« Odpowiedz #13 : Listopad 05, 2008, 07:32:05 »

1. Większość dodatków jest tworzona "pod" graczy z Korei, czy po powstaniu NCsoft West coś się zmieni w tym kierunku?

2. Czy nowym dodatkiem Gracia Final, w którym większość zmian skupia się wokół graczy S80, a których to jest nie wielu na serwerach NA/EU chcecie zatrzymać graczy przy L2 czy ich odsunąć od gry na rzecz AION?

3. Dlaczego ostatnie dodatki nie wnoszą prawie nic nowego dla zwykłych szarych graczy a jedynie dla tych na S80?

4. W nowym dodatku wytworzy się jeszcze większa przepaść niż jest obecnie pomiędzy A grade a S grade i S80 czy planujecie jakoś to zmienić w którymś z następnych dodatków?

5. Czy planowane są kolejne merge serwerów? Lub czy będą takowe po wyjściu AION i odpływie graczy?

6. Jak szacujecie ilu graczy odejdzie na rzecz AION?

7. Czy nie uważacie, iż gra staje się monotonna a przez to nudna?

8. Czy planujecie wprowadzenie jakiejś formy kontroli ekonomii w grze wobec obecnych cen na rynkach np na Lunie?

9. Czy zostaną przyspieszone pracy nad L3 jeśli AION i Gracia Final "zabiłyby" L2? (tak retorycznie)

10. Czy to prawda iż L2 dostaje "ochłapy" po AION? Np. nowe dodatki coraz to bardziej przypominają rozwiązania kojarzone z AION.

11. Czy NCsoft zamierza w jakiś sposób, poza wydaniem Gracia Final zatrzymać graczy przy L2?

jeszcze cos wymysle
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 07:33:37 wysłane przez Musashito » Zapisane

Once I thought I was wrong but I was mistaken.

Paladin 7xlvl, AmberEye, Bartz
What does "LOL" mean?
Reputacja +1/-0
« Odpowiedz #14 : Listopad 05, 2008, 07:56:40 »

1. Czemu NC Soft ma w nosie poszerzanie świata o lokacje z potforkami nie S80?

2. Czy kiedyś brani będą pod uwagę normalni gracze a nie koreańskie nolify i takie tam inne bottrainy?

3. Czemu od początku l2 mamy tak mało możliwości wyboru fryzury/twarzy/koloru włosów .... kiedy cos wkońcu dodadzą do tej opcjiiiiii .....................imo ważne bo o to nikt niezadbał

ps. 4 gdzie moge sellnoąć acc? ^^ (Atam AION lf Warhammer)

---------------------------
Yourichi   >>---> HE
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: