wizards101
wizards101
MMO24.PL - Primary Quest « Forum « Ogólne « MMO24.PL (Zarejestruj się) « Nasze blogi « Kapłańska krucjata - komentarze
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kapłańska krucjata - komentarze  (Przeczytany 5253 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mob-slayer
**
Reputacja +2/-0
« : Grudzień 02, 2008, 12:50:37 »

wtb next episode >.<

79/76/40 >>
"Whoever wins, our battle does not end. The loser is free from the battlefield, but the winner must remain there and the survivor must live his life as a warrior until he dies."
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #1 : Grudzień 02, 2008, 18:12:45 »

Postaram się jeszcze dzisiaj go napisać, ostatnio doba trwa dla mnie zdecydowanie za krótko i nie miałam kiedy nad tym usiąść. Cieszę się jednak, że ktoś to czyta w ogóle Język

Aha, po tym odcinku będzie przerwa, w najgorszym wypadku do końca roku. Nie mam czasu grać, więc konto jest nieaktywne.

L2: EE (A grade) / BD (C grade)
Mob-slayer
**
Reputacja +2/-0
« Odpowiedz #2 : Grudzień 02, 2008, 19:28:12 »

Cieszę się jednak, że ktoś to czyta w ogóle Język

nawet nie wiesz ilu masz fanów na serwerze Uśmiech

79/76/40 >>
"Whoever wins, our battle does not end. The loser is free from the battlefield, but the winner must remain there and the survivor must live his life as a warrior until he dies."
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #3 : Grudzień 02, 2008, 19:55:10 »

Nie podpuszczaj mnie, bo jeszcze w to uwierzę, i co będzie? ;P Zaraz będzie kolejna część krucjaty. Właśnie się pisze. Mrugnięcie

Aha, jeśli ktoś ma jakieś sugestie, piszcie.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2008, 19:57:33 wysłane przez Króliczek » Zapisane

Administrator
Bot Train
Reputacja +97/-3
« Odpowiedz #4 : Grudzień 03, 2008, 11:42:57 »

Ja mam! Nie tłumacz nazw własnych na polski... Tunika zagłady brzmi fatalnie.

Pzdr!

Farmer
Reputacja +5/-7
« Odpowiedz #5 : Grudzień 03, 2008, 11:58:40 »

a mi sie tlumaczenia podobaja Uśmiech, mysle, ze to tylko rzecz gustu, dobrze jest jak jest Uśmiech

Luna
DeathAdders
Kardrigern - Warcryer
Kard - Warsmith

Mob-slayer
**
Reputacja +2/-0
« Odpowiedz #6 : Grudzień 03, 2008, 13:09:33 »

mi tłumaczenia nie przeszkadzają, a pagony rycerzy są już kultowe >.<

79/76/40 >>
Raid Boss
Reputacja +18/-21
« Odpowiedz #7 : Grudzień 03, 2008, 14:49:59 »

A mnie to w ogole nie kreci, w zadnym koreanskim MMO nie ma czegos takiego jak RP, to tylko robienie sobie pod górkę w czasie grindu. Tak wiem ale nie slodze, poprostu pisze co mysle o RP w koreanskich MMO.

What does "LOL" mean?
Reputacja +0/-1
« Odpowiedz #8 : Grudzień 03, 2008, 17:19:50 »

RP?

ja znam tylko czwartą RP z TuskVisionNetwork24 ;p

No, ale było - minęło....na szczęście

Raho - Sword Muse 78 / SR @ Hinde

Piszę poprawnie po polsku
Raid Boss
Reputacja +22/-1
« Odpowiedz #9 : Grudzień 03, 2008, 17:40:04 »

Bezi, czepiasz się. Rp można robić nawet jedyne co oferuje gra to chat i animowene stickmany jako avatary. Jako że w L2 jest jeszcze ładna grafika wiec można robić RP.

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4bfc1c066bcd9 <- Załóż konto z mojego reflinka (lub poleć komuś), w zamian podzielę się wiedzą i odpowiedziami na pytania.

Dołącz do nas na Facebooku!
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #10 : Grudzień 03, 2008, 20:36:53 »

O co chodzi z pagonami? Smutny

No więc, nazwy tłumaczę, bo chciałam, żeby to miało formę jak najbardziej zbliżoną do pamiętnika postaci, a nie zapisków gracza. Ot, takie sfabularyzowane opowieści. Ale jeśli większość osób powie, że jednak wolą nazwy anglojęzyczne, zamiast tłumaczeń, to z bólem serca, ale wyjdę naprzeciw oczekiwaniom czytelników Język

Głosujcie:

TP - tłumaczenie polskie
czy
NA - nazwy angielskie.

What does "LOL" mean?
Reputacja +2/-1
« Odpowiedz #11 : Grudzień 03, 2008, 21:15:57 »

Nie to, że jestem tutaj fanem, ale jak już masz tłumaczyć, nie rób tego dosłownie, bo np. Topór Sztuki Wojennej brzmi trochę dziwnie, mało to jest polskich nazw broni, jednosieczny topór i sprawa załatwiona Mrugnięcie. Zamiast Szat Ciemnego Kryształu, można napisać, a nawet opisać jak już musisz - ciemnozielona szata z jakimiś ornamentami dupelerami itd popularnie nazywana kryształową szatą. L2 to wojna klonów, wszystko jest takie same, więc nie są to unikatowe przedmiotu. Nie ma Dresów Adidasa, są dresy po prostu Chichot.
Jeszcze jedno, jak już ma być po polskiemu, to skąd te duale Mrugnięcie? Nie da się tego na polski zamienić, więc trzeba obejść.

A druga sprawa to mieszanka językowa. Może to jest zamierzone, ale osobiście jak czytałem, to bardzo wyraźne są przeskoki między np. Niewiele się w tym tygodniu działo. Niewiele też opiszę w związku z tym. Rycin żadnych również nie zamieszczę. i nagle w następnej części, "walnełabym". Może jestem wyczulony po polskim w liceum, ale wg mnie to się gryzie.

Albo pamiętnik z jajem i elementami RP albo RP, ale bez jaj ;]

btw. rzeczywiście nawet nie masz pojęcia ilu Twoich fanów znajduje się na globie :DDD
Raid Boss
Reputacja +18/-21
« Odpowiedz #12 : Grudzień 03, 2008, 21:21:47 »

RP?

ja znam tylko czwartą RP z TuskVisionNetwork24 ;p

No, ale było - minęło....na szczęście
Wybacz wiec rozwinę RolePlaying(a jak tego tez nie rozumiesz to powiem ze chodzi tu o odgrywanie postaci, wczuwanie się w nią) a to co królik uprawia to FanFiction, teraz jest jaśniej?

What does "LOL" mean?
Reputacja +2/-1
« Odpowiedz #13 : Grudzień 03, 2008, 22:50:31 »

Dziękujemy Ci! Otworzyłeś nam oczy na wiele spraw! W tym prostym zdaniu wyjaśniłeś fundamenty dzisiejszego stanu rzeczy. Użycz nam swojego prawdziwego wizerunku, a własnoręcznie zbuduję ołtarz, na którym wiecznie płonąć będzie ogień ku chwale Twej!

btw. Raho Ty żyjesz jeszcze :DDDDDDDDDDDDDDDD!
Raid Boss
Reputacja +18/-21
« Odpowiedz #14 : Grudzień 04, 2008, 07:08:17 »

Nie wiedzial to go oswiecilem, nic w tym zlego nie ma.

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: