wizards101
wizards101
MMO24.PL - Primary Quest « Forum « Ogólne « MMO24.PL (Zarejestruj się) « Nasze blogi « Kapłańska krucjata - komentarze
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kapłańska krucjata - komentarze  (Przeczytany 5269 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #15 : Grudzień 04, 2008, 07:46:24 »

Likas, obie rzeczy były zamierzone. Mrugnięcie

Walnęłabym - miało być dosadnie, i emocjonalnie. Pisane pod wpływem negatywnych emocji. Osobiście nie uważam, żeby RP zawsze musiał był uładzony, i grzeczny (językowo). Tak, zazwyczaj tak pisze kapłanka, ale... ona też "człowiek" Mrugnięcie Ponieść ją może, a i wiadomo, że przebywanie z żołnierzami prowadzi do degeneracji językowej Język

Swoją drogą, jak chciałbyś zastąpić to "walnęłabym mu tyradę" tak by było w uładzonym stylu a jednocześnie miało w sobie tak negatywny i emocjonalny wydźwięk?

L2: EE (A grade) / BD (C grade)
Farmer
Reputacja +5/-7
« Odpowiedz #16 : Grudzień 04, 2008, 10:22:32 »

a ja bym nic nie zmienial, z prostej przyczyny, to twoja praca i nikt tu nie jest zmuszony do czytania tego, mnie bawi donyslanie sie co autor mial na mysli Uśmiech

Luna
DeathAdders
Kardrigern - Warcryer
Kard - Warsmith

What does "LOL" mean?
Reputacja +2/-1
« Odpowiedz #17 : Grudzień 04, 2008, 16:10:19 »

Pisz jak chcesz Chichot, to bylo po prostu moje skromne zdanie, że czasem mieszanie stylów daje pewne zgrzyty. Tak jak napisałem, niestety ale skrzywienie po liceum :/. Po gimnazjum z kolei jestem wyczulony na "wziąść" i w "cudzysłowiu"

co do tego walnełabym, najprościej - od razu wygłosiłabym tyradę, ale wiesz, każdy ma swój styl. Tylko też, to był jedynie przykład, wyrwany z kontekstu, więc w gruncie rzeczy, trza być czepialskim żeby takie coś wyłapywać Chichot.

jeszcze taka mała drygresja, ciekawe są takie wstawki, związane ze światem l2:

Chyba tego dnia jakiś tyranozaur trzepnął ją zdrowo swoim ogonem po głowie, bo trudno uwierzyć by Archimagini naprawdę była taka głupia.

tylko też, żeby przypadkiem nie doszło do skrajności i zamieniania polskich przysłów/zwrotów na te z l2 xD

@Bezi
widzę, że coś z sarkazmem i ironią to stoisz na zupełnie innej płaszczyźnie Mrugnięcie
Raid Boss
Reputacja +18/-21
« Odpowiedz #18 : Grudzień 04, 2008, 17:36:33 »

Nie skądże tylko tobie ten sarkazm nie wyszedł, ironia jak najbardziej sarkazm już słabo.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2008, 18:39:49 wysłane przez Króliczek » Zapisane

What does "LOL" mean?
Reputacja +2/-1
« Odpowiedz #19 : Grudzień 04, 2008, 18:32:39 »

Nie mam zamiaru się przerzucać formułkami z wikipedii, co jest co, ale przeczytaj jeszcze raz post Raha, a potem swój ><.
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #20 : Grudzień 04, 2008, 18:39:14 »

Kard, nie domyślasz się co autor miał na myśli, bo te mało oczywiste (lub mało znane) angielskie zwroty są na dole małą czcionką wytłumaczone Język

Farmer
Reputacja +5/-7
« Odpowiedz #21 : Grudzień 05, 2008, 10:31:30 »

Kard, nie domyślasz się co autor miał na myśli, bo te mało oczywiste (lub mało znane) angielskie zwroty są na dole małą czcionką wytłumaczone Język
tak? hehe, nie czytalem, te male literki bardzo mnie denerwuja, szczegolnie w roznego rodzaju umowach Język
a tak powaznie to raczej w trakcie czytania pojawia sie obraz tego co jest opisane, a dopiero pozniej w przypisach mozna to skonfrontowac z tym "co autor mial na mysli"

Luna
DeathAdders
Kardrigern - Warcryer
Kard - Warsmith

Administrator
Bot Train
Reputacja +97/-3
« Odpowiedz #22 : Grudzień 05, 2008, 11:06:35 »

Może wrzucimy Pamiętnik Królika na HP? Chcesz sławy, fleszy, limuzyn, pierwszych stron gazet, etc? Uśmiech

Pzdr!

WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #23 : Grudzień 20, 2008, 12:37:25 »

Hmmm... to ja nadal nie jestem sławna? Smutny

Krucjata wraca w poniedziałek (najpóźniej wtorek Mrugnięcie).

WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #24 : Styczeń 13, 2009, 07:37:59 »

Do końca stycznia przynajmniej robię przerwę w graniu/pisaniu. Nie mam czasu.

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: