wizards101
wizards101
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czas poczuć co to Star Wars!  (Przeczytany 873 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Raid Boss
Reputacja +60/-0
« : Grudzień 19, 2008, 21:28:49 »

Jako, że to MMO wzbudza nie małe zainteresowanie, to czemu by nie poszerzyć je jeszcze bardziej. Dlatego dziś chciałbym zaprosić was do lektury trzech wywiadów przeprowadzonych przez redaktorów TenTonHammer.com z ludźmi odpowiedzialnymi za różne aspekty tej gry.

Część I. Aspekty projektanckie

Zapowiedź stworzenia MMO opartego na uniwersum Star Wars przez BioWare i LucasArts nie wywołało żadnego poruszenia wśród ludzi uważnie śledzących tę branżę. Wszystko wyszło na jaw podczas targów E3 2008 gdzie ElectronicArts CEO John Riccitiello potwierdził tę informację w jednym z wywiadów. Jendakowoż na oficjalną zapowiedz i szczegóły przyszło nam jeszcze poczekać. Dlatego też ekipa TenTonHammer.com zadała kilka pytań podczas oficjalnej zapowiedzi gry m.in. Szefowi Projektantów Jamesowi Ohlen, Dyrektorowi Studia Gordonowi Walton i Richowi Vogel. W wywiadzie znajdziecie odpowiedzi na pytania odnośnie walki w przestrzeni, poziomów, Mocy i najważniejszej kwestii, czy Jedi i Sith można zabić inną postacią.

- Niech Moc pozostanie z tobą!

Część II. Aspekty fabularne

Jednym z elementów gier, który BioWare traktuje bardzo poważnie to FABUŁA. Ten, kto grał w Baldur’s Gate I i II, KOTOR I i II, Jade Empire, Sonic Chronicles czy Mass Effect wie, że od samiuśkiego początku fabuła jest wciągająca i nie pozwala tak łatwo odejść od monitora. Gdy BioWare zabierał się za tworzenie MMO w uniwersum Star Wars, podczas oficjalnego ogłoszenia tego faktu padło stwierdzenie: „Robimy pierwsze MMO bazujące na fabule”. Ten fakt niezmiernie zaciekawił redaktorów TenTonHammer.com i jak tylko nadążyła się okazja, gruntownie przepytali Głównego Scenarzystę z BioWare Austin - Daniela Ericksona, który podczas pierwszej prezentacji zadziwił zebranych dziennikarzy swoimi wyobrażeniami na temat historii SW:TOR’a. Jeśli uważasz, że fabuła gry to coś nie dla ciebie, to i tak zapraszamy do przeczytania tego wywiadu, ponieważ jak wkrótce możesz się dowiedzieć, BioWare jest więcej niż skłonne do próby przeciągnięcia Cię na ich stronę.

- Sufler! Co ja miałem teraz powiedzieć?

Część III. Aspekty graficzne

Odkąd oficjalnie zapowiedziano prace nad Star Wars: The Old Republic każdy fan wyczekuje jakiejkolwiek wzmianki o postępie prac. Gdy już coś zostanie pokazane, czy to screen, czy inne graficzne prace, wszystko jest przez nich dogłębnie analizowane. Prawdopodobnie to właśnie graficzne aspekty gry najbardziej komentowali, a najczęściej wielkość świetlnych mieczy.

Dlatego dziennikarze TenTonHammer.com postanowili gruntownie przepytać Szefa BioWare’owskich Grafików Jeffa Dobsona i zapytać o te ‘za duże’ miecze. Interesują cię graficzne aspekty gry? Zapraszamy do lektury wywiadu!

- Mówię ci, to mój miecz jest większy!
- A ja ci mówię, że mój!

« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2009, 23:31:48 wysłane przez Ganisz » Zapisane

Lathendorth = Phoenix Knight 79*Sword Singer 75*Destroyer 75 @Naia
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: