wizards101
wizards101
MMO24.PL - Primary Quest « Forum « Gry MMORPG (alfabetycznie) « T.E.R.A «  (Moderator: Yellow)T.E.R.A - Zbiór multimediów
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: T.E.R.A - Zbiór multimediów  (Przeczytany 12746 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #60 : Listopad 06, 2009, 07:00:06 »

A w tej całej waszej dyskusji nt. pvp najśmieszniejsze są teksty o "masywnym pvp" Chichot

Massive = masowe. (od masa ludu) Nie masywne.

Fajny ten filmik z PvP. Przynajmniej te 3 pierwsze minuty, bo potem mi się nie chciało już oglądać Język

L2: EE (A grade) / BD (C grade)
Farmer
Reputacja +5/-7
« Odpowiedz #61 : Listopad 06, 2009, 10:27:27 »

Dosyc dynamiczna ta walka ale jakos ciezko mi ocenic czy to zrecznosciowka czy skill ma wieksze znaczenie Uśmiech .

@ Yellow - ten ostatni filmik to niestety typowe pvp na cmentarzu Język

w sumie wazne bedzie co sie traci przy smierci postaci, a tu ciezko to odczytac Język , wedlug mnie smierc chara w pvp powinna go choc na troche eliminowac z potyczki, a tu wyglad, ze nie ma to znaczenia ile razy padniesz Smutny , bo i tak jestes caly czas na miejscu, mam nadzieje, ze wyciagam zle wnioski z tych filmow...
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 10:30:18 wysłane przez Kard » Zapisane

Luna
DeathAdders
Kardrigern - Warcryer
Kard - Warsmith

Jr. Moderator
Mob-slayer
Reputacja +10/-2
« Odpowiedz #62 : Listopad 06, 2009, 13:47:44 »

A w tej całej waszej dyskusji nt. pvp najśmieszniejsze są teksty o "masywnym pvp" Chichot

Massive = masowe. (od masa ludu) Nie masywne.

Fajny ten filmik z PvP. Przynajmniej te 3 pierwsze minuty, bo potem mi się nie chciało już oglądać Język

Wybacz ale gdy podniecenie sięga zenitu i człowiek śpieszy z informacjami to zdarzają się wpadki i fakt faktem nie lubię popełniać błędów to jednak w takiej sytuacji mogłabyś odpuścić, o.

Co do PvP na cmentarzu w L2 to kojarzyło mi się bardziej z marnym polowaniem na spawnie w takim cwaniaczkowatym klimacie. Owszem, czasami ciekawie było ale ogólnie ciągle to samo, miejsce gdzie high level chciał się pokazać.
To PvP podoba mi się, bo jest zacięte i trzeba biegać, myśleć taktycznie.
A i nie wiadomo jeszcze jak co ze spawnem, na becie wszyscy odradzali się w miejscu śmierci. Zrobiono tak raczej na potrzeby bety.
Farmer
Reputacja +5/-7
« Odpowiedz #63 : Listopad 06, 2009, 14:54:48 »

A i nie wiadomo jeszcze jak co ze spawnem, na becie wszyscy odradzali się w miejscu śmierci. Zrobiono tak raczej na potrzeby bety.
oby Uśmiech

Luna
DeathAdders
Kardrigern - Warcryer
Kard - Warsmith

Raid Boss
Reputacja +18/-21
« Odpowiedz #64 : Listopad 06, 2009, 15:14:38 »

oby Uśmiech
IMO tak nie zrobia(odradzanie w miejscu zgona) bo to by prowadzilo do griefingu

WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #65 : Listopad 06, 2009, 19:20:26 »

Wybacz ale gdy podniecenie sięga zenitu i człowiek śpieszy z informacjami to zdarzają się wpadki i fakt faktem nie lubię popełniać błędów to jednak w takiej sytuacji mogłabyś odpuścić, o.

Nie wybaczę i nie odpuszczę. Co to za tłumaczenie, że podniecenie? To brak znajomości języka polskiego, nic więcej. Mrugnięcie

Czekam z niecierpliwością na OB, żeby zobaczyć jak to będzie naprawdę wyglądać.

L2: EE (A grade) / BD (C grade)
What does "LOL" mean?
Reputacja +0/-0
« Odpowiedz #66 : Listopad 21, 2009, 12:06:54 »

witam,  wiadomo kjuz cos o ob  czy jeszcze nic?:d
Jr. Moderator
Mob-slayer
Reputacja +10/-2
« Odpowiedz #67 : Listopad 21, 2009, 22:26:39 »

Informacje o OB pojawią się po trzeciej CB a ta pojawi się w okolicach świąt prawdopodobnie (niepotwierdzone informacje). Najpóźniej do końca stycznia w najgorszym wypadku.
Jr. Moderator
Mob-slayer
Reputacja +10/-2
« Odpowiedz #68 : Listopad 26, 2009, 13:58:25 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=G3aODujiud4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=G3aODujiud4</a>
What does "LOL" mean?
Reputacja +0/-0
« Odpowiedz #69 : Listopad 26, 2009, 16:42:23 »

no to teraz jeszcze bardziej mi sie chce grac archerem !:D
Mob-slayer
**
Reputacja +3/-0
« Odpowiedz #70 : Grudzień 07, 2009, 19:24:53 »

Jestem w szoku! RE-WE-LA-CJA! Jak dla mnie rzecz jasna Mrugnięcie
Pytanie do jak się mogę domyślać najbardziej zatopionego w temacie Yellow:

Sądząc po własnoręcznie popełnionych screenshotach wnioskuję, iż miałeś tę przyjemność gry w CB, stąd też zapytuję z jakiego oprzyrządowania korzystałeś uruchamiając grę? Również z jakości zrzutów domniemam, iż kilka suwaków można było jeszcze przesunąć, aby ucieszyć bardziej oko, dlatego jak się według Ciebie ma wydajność Twojego komputera do jakości gry? Tak, chodzi mi o dane sprzętu itp. aby mieć choć przybliżoną wiedzę na temat ewentualnego ulepszenia własnego "peceta".

Poza tym, jak według Ciebie to wszystko "trzyma się kupy"? Nie mówię tu jeszcze o jakiejś mega-super-wyczesanej analizie - tak z grubsza, o co kaman, a jeśli kaman, to czy bangla Mrugnięcie
Trudna polska język ostatnimi czasy...
Pk'er
Reputacja +25/-1
« Odpowiedz #71 : Grudzień 07, 2009, 22:43:40 »

Grafa jaka jest to widac, Unreal 3 to tez wiadomo, jezeli beda mass PvP, a maja byc to ogromnie utrudnia sytuacje. Imo trzeba bedzie miec low-top lub high-med PC, oczywiscie mam na mysli zestawy ktore beda aktualne po wyjsciu gry. Chyba, ze ktos sobie daruje large-scale-battles, wtedy potrzebuje mniej wiecej to samo co kazda inna gra na silniku Unreal 3.

Wszystko fajnie, dobrze, ze NHN wypuszcza coraz wiecej info na gamingowych eventach. Gra nie jest NC Softu, a to duzy plus wbrew pozorom. Wkrotce CBT3, ciekawe co nowego dodali tym razem. Jak juz pokazal Aion, grafa to zdecydowanie za malo na porzadne MMO. TERA jest ambitna, zobaczymy jak z realizacja pomyslow, chociaz koreanczycy maja niewatpliwie skilla do robienia gier i potrafia zrobic w nich wszystko, oby jeszcze tak samo dobrze umieli sluchac cennych rad od swoich graczy, a zarobiliby miliony. Szczerze mowiac narazie pokazali bardzo malo contentu, jestem ciekaw kiedy procz wygladu i sposobu walki zobaczymy cos, co przyciagne graczy na dlugie lata, a nie tylko zrobi szum i minie po miesiacu.

Niewatpliwie trzeba zaczac zbierac kase na nowego PC i jak powiedzial moj znajomy "zaczac chodowac 3 reke" Uśmiech

"Many that live deserve death. And some die that deserve life. Can you give it to them?"
Jr. Moderator
Mob-slayer
Reputacja +10/-2
« Odpowiedz #72 : Grudzień 09, 2009, 13:40:46 »

Jestem w szoku! RE-WE-LA-CJA! Jak dla mnie rzecz jasna Mrugnięcie
Pytanie do jak się mogę domyślać najbardziej zatopionego w temacie Yellow:

Sądząc po własnoręcznie popełnionych screenshotach wnioskuję, iż miałeś tę przyjemność gry w CB, stąd też zapytuję z jakiego oprzyrządowania korzystałeś uruchamiając grę? Również z jakości zrzutów domniemam, iż kilka suwaków można było jeszcze przesunąć, aby ucieszyć bardziej oko, dlatego jak się według Ciebie ma wydajność Twojego komputera do jakości gry? Tak, chodzi mi o dane sprzętu itp. aby mieć choć przybliżoną wiedzę na temat ewentualnego ulepszenia własnego "peceta".

Poza tym, jak według Ciebie to wszystko "trzyma się kupy"? Nie mówię tu jeszcze o jakiejś mega-super-wyczesanej analizie - tak z grubsza, o co kaman, a jeśli kaman, to czy bangla Mrugnięcie
Trudna polska język ostatnimi czasy...

Niestety ale w CB mogą brać udział tylko Koreańczycy (nawet jeśli ktoś stworzy konto na Hangame to i tak musi być aktywnym na ich forum). Natomiast dzisiaj coś takiego wyskoczyło w internecie:
http://www.curse.com/articles/tera-online/620558.aspx

Także powodzenia w staraniu się o klucz, bo zapewne większość wyśle.
Co do komputera, maszynę która pociągnie TERA na najwyższych ustawieniach nawet przy mass PvP można zakupić już dziś. Nie trzeba czekać na premierę, tym bardziej, że obecnie powstaje problem ze znalezieniem karty graficznej z najwyższej półki. Ja mam swój komputer od tygodnia i starałem się znaleźć kartę, która weźmie na siebie ciężar gier pod UE3. W tej chwili sytuacja jest taka, że najlepsze obecnie karty, czyli radeony 57xx i 58xx są bardzo trudno dostępne (wręcz niemożliwy jest ich zakup w sklepie z gwarancją, jedynie na allegro) to w dodatku po nowym roku mają podnieść się ich ceny (obecnie ~1100 zł). Karta, która jest jeszcze dostępna a jest to najlepsza karta po 57xx i 58xx to radeon 4890, który spoczywa w mojej skrzyni. Natomiast ciężko dostać ten model z najlepszym chłodzeniem, ponoć producent przestał produkować już (vapor-x).
Co do procesora to prędzej cztero rdzeniowy niżeli dwu (obecnie i5 i i7 są najlepsze na rynku. Pamięć wiadomo, 4 GB najszybsza możliwa.
Czy tera w ogóle pójdzie na takiej maszynie można dowiedzieć się testując inne gry. Mój poprzedni komputer miał problem z inną grą pod UE3 - Batman. Karta graficzna 512 mb, która miała już trzy lata (x1800xt) nie wyrabiała a 2 gb pamięci to zdecydowanie za mało. Na obecnej maszynie nie ma żadnego problemu, także mam nadzieję, że jakieś wyobrażenie masz  i będziesz mógł już teraz poszukać wzmocnień.
Mob-slayer
**
Reputacja +3/-0
« Odpowiedz #73 : Grudzień 09, 2009, 16:05:23 »

Dziękuję Ci niezmiernie Uśmiech
W międzyczasie udało mi się natknąć na przybliżone wymagania odnośnie TERA (gdzie to znalazłem już nie wiem, ale było to spisane po "chyba" koreańsku i na stronie, która dość poważniej podchodziła do samej gry), w każdym razie wyczytałem tam, iż minimalnie wymagane jest 2GB RAM oraz GeForce 9600. Co do procesora uświadczyłem jedynie "krzaczki" stąd też ciężko mi było się czegokolwiek domyślić. Dla komfortowej gry, szczególnie podczas bitew, wymagania sprzętu podskoczą, ale chyba w niezbyt wyśrubowany sposób. Dodając do tego, iż producent nadal poprawia wydajność to chyba nie ma się specjalnie o co martwić Mrugnięcie

A tak z innej beczki bardzo chciałbym zobaczyć pojedynek łuczników lub magów. To już nie będzie statyczne "kto pierwszy padnie", stąd jestem niezmiernie ciekaw takiej walki. Według mnie będzie to pierwsze (jeśli tego nie "spartolą") MMO gdzie zręczność w dłoni będzie się liczyć tak samo jak poziom czy uzbrojenie, jeśli nie bardziej nawet. Już widzę te niekończące się pojedynki łuczników, którzy nie mogą się wzajemnie trafić i za każdym razem uskakują w ostatniej chwili w bok Mrugnięcie

No.. to tyle Uśmiech
Jr. Moderator
Mob-slayer
Reputacja +10/-2
« Odpowiedz #74 : Grudzień 10, 2009, 01:57:56 »

Zalecane:
CPU: Dual-core
RAM: 2GB or more
Graphic Card: GeForce 9800 or better
DIRECTX: DirectX 9.0c or higher
HDD: 30GB free hard disk space
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6   Do góry