wizards101
wizards101
MMO24.PL - Primary Quest « Forum « Gry MMORPG (alfabetycznie) « Perfect World « Pomoc « Kilka pytań nooba:D
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kilka pytań nooba:D  (Przeczytany 282 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
What does "LOL" mean?
Reputacja +0/-0
« : Lipiec 27, 2011, 12:57:14 »

Witam będzie to wątek w którym będę zadawał pytania spowodowane brakiem doświadczonego kolegi na PWI Lost City. Noobskie jak dla mnie będą to pytania spowodowane tym że na innych grach uważam się za weterana^^

1.Najczęściej zadawane pytanie^^ Jak zarabiać? Wiem że np. kopać i sprzedawać ale czy np. opłaca się kraftować?
2.Jak dodawać bonusy/sockety/gwiazdki tylko proszę tak na chłopski rozum. Po co to dodawać jakie rodzaje itd. Ja jestem Human Mag więc dla niego co dodawać czyli jakie bony itd.
3.Skąd wziąć "Super Inventory Stone" bo mam to zadanie i nie wiem skąd to...
4. Skąd wziąć trąbkę którą bym pisał na czacie? (Tylko z Cash Shopu?)
5.Skąd mieć motor np.? Wiem że na dużym lvlu itd ale z ciekawości. (w Cash Shopie motoru nie ma)
6. Jaka jest 1 instancja przymusowa?^^ Tzn nie chodzi tylko o instancje ale zadanie w którym sam nie podołam.
7.Znacie jakieś gildie na Lost City? Albo spoko ludzi którzy tam grają?
8.  Czy latający miecz to też broń czy po prostu zakłada się go tam gdzie są skrzydła?
Na razie tyle liczę na odpowiedzi.
Mob-slayer
**
Reputacja +3/-0
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 09, 2011, 11:16:47 »

Witaj,

1. jest osobny wątek, a może nawet dwa na tym forum odnośnie handlu, craftu etc. + jeden wątek z mocną wymianą argumentów nt. przydatności i opłacalności craftu Mrugnięcie
2. "gwiazdki" to tzw. grade przedmiotu. Oczywiście im więcej tym lepiej. 3 gwiazdki w broni dodają efekt poświaty, a poza tym zwiększają się statystyki przedmiotu (więcej PDef. w zbroi, więcej ataku w broni etc.). Tak samo w przypadku "gwiazdek" jak i socket'ów nie można ich dodać. Osiąga się to poprzez craft przedmiotu i szczyptę szczęścia. "Bonusy" natomiast to nic innego jak manastone, które można kupić w sklepie albo "wydropić". Wkłada się je właśnie w sockety.
3. Cash Shop / Item Shop (nazwa zależy od serwera). Można również nabyć od innych graczy.
4. Patrz pkt. 3.
5. Motor?! Możliwe, że to jakiś eventowy wymysł. Pierwsze słyszę o motorze.
6. Pierwsza instancja przymusowa to tzw. FB19. Dostępna jest już na bodajże 17lv. Łatwo się zorientować wykonując poszczególne questy.
7. Nie gram - nie wiem. Może zacznę znów to odpowiem Mrugnięcie
8. Miecz, skrzydła czy hmm.. bestia (?) to to samo. Różnica między nimi wynika z różnicy między rasami. Daje jedynie możliwość latania.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: