wizards101
wizards101
MMO24.PL - Primary Quest « Forum « Ogólne « News! « MMO24 @ Avangarda V - Relacja
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: MMO24 @ Avangarda V - Relacja  (Przeczytany 1487 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« : Lipiec 08, 2009, 00:43:00 »

MMO24 @ Avangarda V
4 - 5 lipca 2009, Warszawa

MMO24 Team wita po konwencie. Mamy nadzieję, że już odpoczęliście. Mrugnięcie Cieszymy się, że mogliśmy poznać osobiście naszych użytkowników. Cieszymy się też widokiem na portalu znajomych osób z konwentu. Mamy nadzieję, że rozgościcie się u nas i czeka nas wiele godzin wspólnego grania, choć tym razem nie będziemy sobie zaglądać przez ramię. Mrugnięcie

Naszym zdaniem, blok MMO był całkiem udany - to wasza zasługa. Dyskusje i żarty z wami to coś co zapamiętamy na długo. A to grono zapamiętałych no-life'ów które spędziło większość konwentu z nami... Oj, tego konwentu nie da się zapomnieć. Nasze małe wpadki organizacyjne też zapamiętamy, ale tylko po to, by przy ewentualnych następnych konwentach ich uniknąć. Kwestie wspólnej sali z graczami - którzy mieli +50 do zagłuszania nas - i braku dostępu do youtube - co poważnie ograniczyło ilość materiałów filmowych do wyświetlenia - były niezależne od nas.

Panel MMO 101 - z założenia informacyjny - okazał się głównie panelem dyskusyjnym na temat różnych gier, z pewną dozą informacji jako dodatkiem do tego. Mamy nadzieję, że wam też się to podobało. Na życzenie dwóch odwiedzających, zaprezentowaliśmy filmik Eve Online. Chyba wszyscy byli pod jego wrażeniem - zresztą... co tu dużo mówić... filmy na monitorze 42" mają zupełnie inną jakość...

Historia MMO - to był zdecydowanie najpopularniejszy panel w naszym bloku. Przyznajemy, mógł być lepszy... Chmielu był za bardzo zestresowany, ale doceniamy jego starania. Cieszymy się, że mimo faktu bycia Ex-Modem zdecydował się nas wesprzeć w przygotowaniach konwentowych i na samym konwencie. Mamy nadzieję, że on również długo nie zapomni tego konwentu.

MMO dla każdego - czyli wspólny panel Króliczka i Ranadiela. Tutaj przedstawialiśmy różne gry, m.in. Perfect World - gdzie wspólnymi siłami na jednym z serwerów europejskich  stworzyliśmy „prawieelfa” - zielonoskórą maszkarę oraz gdzie postać króliczka flirtowała z inną maszkarą - śmiechu było co niemiara. Zresztą, spójrzcie na screeny. Stworzyliśmy też inną postać - Kunegundę - wojowniczkę ze świata Ys. Podczas tego panelu prezentowaliśmy również 5 street - taneczne mmo, Pangyę - grę w golfa w wersji mmo, czy Requiem - horror mmo. Krew lała się strumieniami.

Tylko po to by przejść do panelu całego oblanego słodkościami czyli Casual MMO. Przedstawiliśmy tam m.in. Dragonicę - która przyciągnęła wiele osób przed ekran monitora już na konwencie. W tym miejscu należą się podziękowania Nehemowi za porady i podpowiedzi, choć nawet z jego strony nie obyło się bez wpadki, ale to przemilczymy... Mrugnięcie Poza tym, przedstawiliśmy również NosTale, Fiestę, Florensię i Trickster Online. Jako, że casual MMO cieszyły się sporym zainteresowaniem (nie tylko ze strony pań, ale także czy może przede wszystkim - ze strony panów), możecie liczyć na to, że w najbliższym czasie pojawi się więcej tego rodzaju gier na naszym portalu.

Następny miał być panel o MMO przyszłości, który się nie odbył bo nasze kochane no-life'y (znaczy: goście, którzy naprawdę długie godziny z nami spędzali) zdecydowały się zrobić sobie przerwę obiadową. O tym też będziemy pamiętać, ten maraton również dla nas był męczący, więc tym bardziej jesteśmy wdzięczni za chwilę przerwy Mrugnięcie

Po przerwie wystartowaliśmy z konkursem wiedzy o MMO. Zgłosiło się więcej osób niż sądziliśmy, co nas tylko cieszy. Mrugnięcie Początkowo było 9 osób - po eliminacjach do 1. rundy zostało 6 - Ellinor, Frey, Geeko, Mr. V, Naveya i Nehem. Do 2. rundy przeszli Geeko, Mr. V i Nehem. Po ciężkich i długich bojach (ponad pół godziny dłużej!) zwyciężył Geeko - otrzymując tym samym limitowaną edycję Lineage II, 2. miejsce zajął Mr. V - w nagrodę otrzymał Age of Conan PL, a 3. miejsce - Nehem - zdobywając Warhammer Online. Przy okazji chcielibyśmy tutaj podziękować TeO, za jego wkład w konkurs. A graczom dziękujemy za wyrozumiałość Język

Potem miały być panele dyskusyjne - które się jednak nie odbyły... zamiast tego graliśmy i objadaliśmy się pizzą Chichot. Udało mi się namówić kilka osób na spróbowanie swych sił w 5 street. Poza tym, dużą popularnością cieszyły się Pangya i Dragonica. Można było też zagrać w Lineage II, która to gra jednak przegrała walkę o zainteresowanie gracza z... pizzą... Mrugnięcie

Niedzielę Króliczek, Ranadiel i Nehem powitali beztroskim spamem na forum (który mogliście przeczytać w topicu newsowym o konwencie Mrugnięcie). Potem, co najmniej do 13:00 można było przyjść i pograć sobie w różne MMO.

W taki oto sposób minął nam konwent. Mamy nadzieję, że się podobało, i że będzie jeszcze nie raz - nie tylko przy okazji konwentu - możliwość spotkania się z wami na żywo.

Tymczasem zapraszamy do galerii konwentowej by jeszcze raz powspominać ten konwent lub by się dowiedzieć co straciliście.

Do zobaczenia!

Króliczek.

PS. Maskotka jest moja i nikomu jej nie oddam... >.>

PS.2. Jeśli ktoś ma jakieś zdjęcia z konwentu i chciałby sie nimi podzielić, nie krępujcie się!
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2009, 08:15:01 wysłane przez Króliczek » Zapisane

L2: EE (A grade) / BD (C grade)
Administrator
Bot Train
Reputacja +97/-3
« Odpowiedz #1 : Lipiec 08, 2009, 01:06:21 »

Miło się czyta tą relację i cieszy mnie bardzo fakt, że udało się to przedstawić. Chciałbym podziękować wszystkim, którzy pracowali nad materiałami do paneli i motorowi napędowemu całej akcji, czyli Króliczkowi.

Bardzo fajnie się czyta informację, że kilka osób przyszło aby się poznać w realu. Co więcej cieszy mnie zainteresowanie ze strony graczy. Ten konwent, a raczej nasz udział w nim, był swego rodzaju rozdziewiczeniem lub rozprawiczkowaniem, żeby nie było,  że jestem męska, szowinistyczna świnia. Dlatego prosimy o wyrozumiałość Uśmiech Gdybyście wiedzieli jak toczyły się przygotowania do konwentu... Uśmiech

Relacja miła, ale wisienka na torcie to zdjęcia! Polecam Uśmiech

Mam nadzieję, że kolejna tego typu impreza będzie również w moim zasięgu.

Raz jeszcze dziękuję za ciężką pracę i zaangażowanie, którym wykazaliście się przygotowując ten event.

Pzdr!

Mob-slayer
**
Reputacja +3/-0
« Odpowiedz #2 : Lipiec 08, 2009, 16:21:44 »

... ale glupio wyszedlem na zdjeciach... skasujcie je ;x

LoLineage
LoLionna
LoL WoW
LoL Studia
LoL Informatyka
LoL Sesja
LoL Zdane
LoL Co?
WTB> Life, PM!
Reputacja +65/-13
« Odpowiedz #3 : Lipiec 08, 2009, 22:28:14 »

Nie ma mowy Język Skoro są nawet moje zdjęcia, to twoje tym bardziej będą!

Poza tym, ciesz się, że masz zdjęcie z Króliczkiem i króliczkiem. Chichot

L2: EE (A grade) / BD (C grade)
Administrator
WTB> Life, PM!
Reputacja +18/-0
« Odpowiedz #4 : Lipiec 09, 2009, 17:52:33 »

Galeria śliczna. To był epic konvent.  Duży uśmiech I ekipę mamy bajeczną. Siłą od kompa oderwaną.  Język

Gratulacje.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2009, 17:57:00 wysłane przez Sargeras » Zapisane

http://www.facebook.com/MMO24
Moonlightsinger- SwM
StefekBrzuchacz- WS
Magreta - SE
@AmberEye - Chronos
Farmer
Reputacja +11/-1
« Odpowiedz #5 : Lipiec 13, 2009, 12:20:37 »

Nehem, już prędzej ja gorzej wyszedłem na niektórych fotkach Język Było dobrze Uśmiech

Grind Addict
Reputacja +4/-1
« Odpowiedz #6 : Lipiec 13, 2009, 12:45:51 »

Ja dziwnie wyszedlem Chichot

Administrator
WTB> Life, PM!
Reputacja +18/-0
« Odpowiedz #7 : Lipiec 13, 2009, 15:12:31 »

Ja dziwnie wyszedlem Chichot
Dłuższe włosy i byłbyś jak Wiedźmin.

http://www.facebook.com/MMO24
Moonlightsinger- SwM