Żałuj. Jedna z najlepszych online'owek w jakie grałem, no i prawdopodobnie najszybciej rozwijająca się gra w e-sporcie.
Zdjęli NDA już jakiś czas temu więc mogę coś więcej o grze napisać.
Jak w to grałem, miałem wrażenie, że grałem w dote, bo wszystko jest praktycznie to samo. Bohaterowie wyglądają i nazywają się inaczej, ale odpowiadają pewnym bohaterom w docie. Itemki kupuje się łatwiej - złożenie 'recept' zajmuje dużo mniej czasu, no i pogrupowali przedmioty wg używalności (defensywne, atakujące, pomagające itd.).
Jedną z najlepszych zmian moim zdaniem jest reconnect - W docie niesamowicie denerwuje to, że jak stracisz połączenie np. na minutę, dostaniesz większego laga i wylecisz z gry - nie wrócisz już. Nie ma szans. Tutaj możesz wrócić spokojnie i grać cały czas.
Drugą dość ważną zmianą jest wbudowanie chatu głosowego. Choć większość ludzi przyzwyczaiła się do ventrilo czy teamspeaka, to w razie jakby serwer ts czy vent leżał, zawsze można skorzystać z tego (a do rozgrywki druzynowej chat glosowy jest niezbedny).
Tu macie krótkie video z walki w HoN.
PS. Zapomniałbym, oglądając video, niektórzy od razu rozpoznają dote tylko, że z inną grafiką. Tak prawie wszystko jest ściągnięte z doty, a twórca Icefrog zapowiedział już, że nie ma nic przeciwko temu, nawet cieszy się, że jego pomysły (no powiedzmy pomysły, jest to drugi twórca doty, główny pomysłodawca już się tym nie zajmuje) zostają wykorzystane w innych grach